Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar

Què és?

Material Inflamable són unes formacions teórico-participatives per desenvolupar recursos creatius i personals per a la improvisació les arts en viu, moviment i música dels artistes per als artistes, des d’una òptica lúdica, aglutinadora i multidisciplinar que se celebrarà els dies 9, 12 i 26 de novembre a La Caldera i al Convent de Sant Agustí de Barcelona.

Material Inflamable transita el binomi pensament-acció, i la seva interrelació. 

La formació vol ser un revulsiu de certs formalismes acadèmics que constrenyen la creació lliure, i alhora descobreixi noves fórmules que funcionin en el context de la pràctica artística actual. L’objectiu és cobrir el buit de reflexió i coneixement al voltant de la improvisació com a tècnica de creació artística contemporània, on el moviment i la dansa, es conforma com una  peça central en diàleg amb la música en directe i les arts visuals, explorant les possibilitats: multidimensionant la posada en escena i obrint nous camins de comunicació. 

S’han programat 3 tallers que combinaran explicacions magistrals amb dinàmiques de debat col·lectives, estudi de casos – també dels participants- i una acció artística in situ que farà una reinterpretació dels continguts tractats per part de l’artista del moviment Blanca Tolsà com a tancament de la sessió. 

Els docents seran el músic i psicòleg Pau Rodríguez (Za!), la coreògrafa i ballarina Constanza Brnčić i la traductora, escriptora i artista travesti audiovisual, Frau Diamanda 

La primera sessió (9 de novembre a La Caldera) aprofundirà en el benestar emocional i en el desenvolupament artístic i personal de les persones creadores. Els altres dos tallers se celebraran els dies 12 i 26 de novembre al Centre Cívic Convent de Sant Agustí. Un d’ells versarà sobre l’experiència de comunicació (a l’escenari i fora d’aquest); l’altre,  plantejarà una plantejarà una exploració sobre epistemologies i estètiques travestis contemporànies.

La formació completa té un cost de 25 euros pels 3 tallers; 10 euros és el cost de cadascuna de les formacions de forma independent. El nombre d’assistents es limitarà a 20 persones per sessió. 

Material Inflamable s’adreça a creadores de les arts en viu, coreògrafes, ballarines, músics, artistes visuals, gestores culturals, estudiants i altres persones interessades en la improvisació com a dispositiu d’innovació escènica. 

A %d blogueros les gusta esto: